DELTA DUNĂRII
Sulina este un oraș și un port liber în județul Tulcea, Dobrogea, la extremitatea estică a României, în Delta Dunării, în punctul de vărsare al brațului Sulina în Marea Neagră. Are o populație de 3.663 de locuitori.[2] Sulina nu este legată direct de rețeaua de drumuri din România și poate fi atinsă numai pe calea apei, fie pe Dunăre, fie pe Marea Neagră.
Relieful și flora
Sulina este orașul din România situat la cea mai mică altitudine medie, de numai 4 m deasupra nivelului mării. Orașul se întinde de-a lungul Dunării, cu cea mai mare parte a habitatului pe malul drept.
Spre deosebire de restul Deltei Dunării, împrejurimile orașului sunt formate din soluri nisipoase și sărate, parțial umede, brăzdate de canale. În zonele uscate și sărate vegetația este cea specifică dunelor, ca de exemplu cătina roșie (Tamarix ramosissima). În zonele mlăștinoase predomină stuful (genul Phragmites), papura (genul Typha), izma broaștei (Mentha aquatica), cucuta de apă (Cicuta virosa), cornaci(Trapa natans) și mai rar nufărul alb (Nymphaea alba). Zona extravilană se remarcă prin absența copacilor de mari dimensiuni, existând un singur pâlc de salcâmi (Robini pseudacacia), plantat la intrarea în oraș. Altfel, în oraș se pot întâlni sălcii (Salix babylonica), plopi, frasini (Fraxinus excelsior), și corcoduși (Prunus cerasifera), pomii fructiferi consacrați fiind mai rari.
Plaja sulina
Situata la aproximativ 3km de orasul Sulina, poti ajunge pe jos in 20-30 de minute, sau cu maxi-taxi, pe un drum ce seamana cu un drum prin preerie. Nisipul este fin, apa marii este mica ca adancime pana in larg si este foarte limpede, lipsita de alge.
Plaja Sulina, este o zona de importanta ecologica, aici se dezvolta volbura de nisip, o planta de pe lista rosie a speciilor protejate.
Anul acesta, se pare ca prin Proiectul de amenajare a plajei de la Sulina se va compromite unicitatea acestui loc.
Se ajunge cu un mijloc de transport naval din Tulcea pana in localitatea Sulina si apoi la picior sau cu maxi-taxi pana la plaja.



